Για τρίτη συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων άνοιξε τα φτερά της προς το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.  Ιδιαίτερη τιμή μάλιστα ήταν η επιλογή της με την παράσταση Νεφέλες στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος-Αρχαία Μεσσήνη 2014, το οποίο διεξήχθη από 31/3 – 10/4/2014. Η επιλογή έγινε από επιτροπή διαπρεπών παιδαγωγών και καλλιτεχνών μαζί με άλλες διακεκριμένες θεατρικές ομάδες διεθνούς φήμης, όπως η Royal Academy of DramaticArt του Λονδίνου, η Peking University της Κίνας και το Ιταλικό Istitutodi Istruzione SuperioreLaFarinaBasile”. Η ομάδα παρουσίασε την παράσταση το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από διοργανωτές και κοινό.

  

  

    Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι μαθητές Τσιούνης Κωνσταντίνος, Ρήγας Κωνσταντίνος, Πολυχρονάκης Ιάσων, Σάλτας Βαγγέλης, Σακελλαρίου Φανή, Γκοσδής Σωτήρης, Τσικαλάς Νίκος, Κοντοπούλου Ευαγγελία, Κουμαρίνου Καθολική, Μπεναρδή Μαριαλένα, Μουστάκα Φρειδερίκη, Σαμούρη Άννα, Σακελλαρίου Δήμητρα, Χατζημελετιάδη Κλεονίκη, Ρακή Νίκη, Στρατούρη Βάσια, Καστάνη Ιωάννα, Κάντα Γεωργία, Ροδάκογλου Ελευθερία. Τη διασκευή και σκηνοθεσία του έργου έκανε η κα Κωστή Κατερίνα, φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων, ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχε και η κα Δρομπόνη Μαρδίτσα, μαθηματικός του σχολείου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Στρατουδάκειο Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων στις 8, 9 και 11 Μαΐου 2014.

   Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμο Μεγάρων για την υποστήριξή του με την παραχώρηση του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου για τις πρόβες και τις παραστάσεις και την έμπρακτη ενίσχυση της προσπάθειάς μας.