ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ασπροπύργου, παρουσία πολιτειακών παραγόντων

Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στο 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες των τεσσάρων Γυμνασίων αλλά και των δύο Λυκείων της πόλης, με τη συνδρομή του Δήμου Ασπροπύργου για την υποστήριξη της διεξαγωγής της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Γεώργιο Φίλη υποδέχτηκαν τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Γεώργιο Κώτσηρα και τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αναστασία Γκίκα στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Δρ. Αθανάσιος Νικολόπουλος πλαισιωμένος από τους Διευθυντές Λυκείων της πόλης, κ.κ. Αντώνιο Σαρρή και Θεόδωρο Γαστώρη, συνόδεψαν τους πολιτειακούς παράγοντες στις σχολικές αίθουσες, όπου έχει εγκατασταθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Παρακολούθησαν και μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα τη διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης. Τόσο ο Δήμαρχος Ασπροπύργου όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τόνισαν ότι, η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της προσπαθεί καθημερινά να εκσυγχρονίσει αλλά και να αναβαθμίσει τις Σχολικές Μονάδες της πόλης, κυρίως σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς που βιώνουμε. Παράλληλα, σημείωσαν ότι θεωρούν πρώτιστο χρέος του Δήμου να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την ομαλή διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης έτσι ώστε οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό, οι μεν πρώτοι την εκπαίδευσή τους και οι δεύτεροι το διδακτικό τους έργο.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ασπροπύργου και τις δηλώσεις των πολιτειακών παραγόντων εδώ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής με τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου

Την Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου. Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελευσίνας. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματά μας αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του σε θέματα που άπτονται του τομέα της εκπαίδευσης. Επιπλέον, επέδειξε διάθεση συνεργασίας και σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε εν μέσω covid-19, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ covid, με τη συμβολή και της κας Άνθη, Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής με την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιου Νικολόπουλου με την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να συζητηθούν χρόνια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όπως η τοποθέτηση καθηγητών στα Βίλια και στις Ερυθρές , κτιριακά και άλλα. Στη συνάντηση παρέστη ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν. Δημοκρατίας, κ. Κώτσηρας Γεώργιος .

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής παρά τις αυξημένες δυσκολίες έχει στελεχώσει έγκαιρα τα σχολεία με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.ΜΗΝΥΜΑ

του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Μέσα από το δικτυακό τόπο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής έχουμε στόχο να προσφέρουμε έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση στους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς, σχετικά με τη διοικητική δομή, το νομοθετικό πλαίσιο και τις παιδαγωγικές δραστηριότητες της Διεύθυνσής μας.

Ευελπιστούμε να αποτελέσει η ιστοσελίδα μας χώρο αμφίπλευρης, γρήγορης και αποτελεσματικής πληροφόρησης μεταξύ της Διεύθυνσης και των Σχολείων.

Στοχεύουμε στην ποιοτική αναβάθμιση της Διοίκησης και την ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς μας. Πρώτα ο μαθητής, με τον εκπαιδευτικό να πορεύεται με γνώμονα τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, την αξιοκρατία, τη συναίσθηση του χρέους και την ενσωμάτωση καινοτομιών στο έργο του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Λήψη μέτρων για τον COVID-19

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 και με στόχο την προστασία του κοινού και των εργαζομένων ανακοινώνει ότι από 17/3/2020 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης:

  • Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με φυσική παρουσία στα γραφεία της Διεύθυνσης και εξυπηρετούνται μόνο περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.
  • Υποβολή αιτημάτων για προσέλευση στην υπηρεσία θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Περιορισμός της διασποράς του Covid-19 

Οδηγίες και αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 στο σχολικό περιβάλλον στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων

       

slideshow with thumbnails for joomla

 

Πρόσθετες πληροφορίες